Köpvillkor

 

Handla & Betala

Köp

När du har lagt din beställning träffas avtal om köp mellan dig och Bolindo Group AB ("Bolindo.se"). En bekräftelse skickas ut till den e-postadress som du har angivit vid beställningen. Om felaktigheter i pris och leveranstid eller andra omständigheter skulle infinna sig, så förbehåller sig Bolindo.se rätten att ändra detta i efterhand. Bolindo.se ingår ej avtal med personer som inte är myndiga (18 år). Bolindo.se förbehåller sig rätten att neka en order.

Expeditionsavgift
Ingen expeditionsavgift tas ut på ordrar via Bolindo.se.

Fraktavgift
Till samtliga beställningar läggs en fraktavgift på 95 kr inkl. moms.
Gäller inom Sveriges gränser, frakter utomlands via offert.

Priser
Priserna som anges är alltid inklusive moms. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel. Eventuella falska beställningar eller andra bedrägeriförsök polisanmäls.

 

Betalningar


Våra betalsätt
I samarbete med Avarda erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning, kontokortsbetalning samt direktbetalning.

Vår leverantörs kortbetalning uppfyller kraven för PCI DSS och vi har säker anslutning på de sidor konsumenten lämnar personuppgifter.
 
Vanligtvis väntar vi några arbetsdagar efter det att leveransen är möjlig att hämta ut eller få hem-levererad innan vårt system aktiverar leveransen och betalningsreservationen hos Avarda. Detta för att ni som kund ska hinna inspektera leveransen innan betalningen aktiveras, vilket vi tycker är bättre ur kundsynpunkt.

Meddela oss i direkt samband med beställningen, via kundservice@bolindo.se, ifall ni vill få varan levererad till annan adress än den som angivits via Avarda eller om ni vill att en faktura istället ska skickas till en annan mottagare såsom ett företag.
 
Avarda Checkout
Avarda Checkout gör det enkelt, flexibelt och tryggt för dig att handla på nätet. Genom att besvara ett par frågor identifierar du dig enkelt och du kan välja den betalmetod som passar dig bäst.
 
En finess med Avarda Checkout är att vi skiljer på köp och betalning. Först bekräftar du ditt köp och sedan väljer du hur du vill betala. Vilka betalsätt som erbjuds dig kan variera från butik till butik, men också beroende på vår kreditbedömning. De vanligaste betalningsmetoderna är dock faktura, delbetalning, kort, banköverföring eller annan direktbetalning. Allt är lika säkert. 

Mer information och fullständiga villkor om Avardas betalsätt hittar du hos Avarda.com
 

Leverans

Frakt

Villkoren nedan gäller inom Sveriges gränser.

Hemleverans - för skrymmande och/eller beställningar över 18 kg
Efter att er beställning är genomförd blir du som kund aviserad av transportföretaget, via det mobilnummer ni angivit vid beställning, innan leverans och får då närmare information om hur ni kan boka in lämplig leveransdag/tid. Leveranser sker under dagtid om inget annat anges. Transportföretaget lämnar normalt en ungefärlig leveranstidpunkt på cirka 3 till 4 timmar under för- eller eftermiddagen och det kräver att en mottagare kvitterar godset. Vi kan tyvärr inte påverka transportörens tider och kördagar. I vissa mindre områden i Sverige kan det förekomma att transportören enbart har hemleverans vissa dagar i veckan. 
 
För alla leveranser gäller transport fram till tomtgräns på körbar väg om inget annat anges. Om du bor i ett lägenhetshus levereras varorna till porten.
 
Varorna ska vid mottagandet inspekteras noggrant innan leveransen kvitteras. Om det finns synliga skador på emballage eller på varan skall detta noteras på fraktsedeln innan du kvitterar den. Fraktbolaget ställer ej av gods utan kvittens av kund eller för kundens räkning ansvarig mottagare. Detta innebär att du ansvarar för att det finns någon som kan ta emot och kvittera godset när leveransen utförs.
 
Eventuell kostnad för frakt eller hemleverans finns specificerad på din orderbekräftelse. Det finns dock vissa undantag där fraktkostnaden avtalas i efterhand, se avsnitt nedan - Leverans till öar.

Leverans till utlämningsställe - för icke skrymmande beställningar upp till 18 kg
Icke skrymmande paket upp till 18 kg levereras till ett utlämningsställe i närheten av din utvalda leveransadress. Du får ett SMS eller i vissa fall en brevavisering när din leverans är framme och går att hämta ut hos ombudet. Du kan sedan hämta ut din leverans när det passar dig. Dock måste leveransen vanligtvis hämtas ut inom 14 dagar, mer information får du i och med att leveransen anlänt till utlämningsstället och du får sms-aviseringen. Varan kan endast hämtas ut av personen som står som leveransmottagare och denne måste även kunna legitimera sig. 
 
Leverans/frakt till öar
Vid leverans till öar som saknar broförbindelse avtalas leverans särskilt för pris, leveranstid och leveranssätt. Vid önskemål om leverans till skärgårdsö levererar vi enligt den kostnad som finns på orderbekräftelsen till en fast adress på fastlandet. Kund får där se till att leveransen blir mottagen och sedan själv ombesörja vidare transport till ö. Ange om ni önskar direktleverans till en ö redan vid beställningen eftersom vissa varor behöver särskilt emballage.
Till Gotland sker ordinarie biltransport enligt de fraktvillkor som gäller för produkten.
 
Ändring av leveransadress
När varan har lämnat lagret går det inte att ändra leveransadressen. Därför är det extra viktigt att innan order genomförs och godkänns, se till att leveransadressen är helt korrekt. Vill ni använda er utav en annan leveransadress än den som registreras via Avarda kan ni i samband med orderläggningen mejla in den adressen till vår kundservice, ange då ordernumret ändringen avser.

Övrigt
Vid frågor gällande frakten var vänlig kontakta vår kundservice via kundservice@bolindo.se.
Leverans sker normalt inom 2-5 vardagar för lagervaror och i de flesta fall 5-10 vardagar för beställningsvaror. Observera att leveranstiden för beställningsvaror kan variera från den hos oss angivna leveranstiden t ex pga aktuell efterfrågan hos tillverkaren när ordern läggs. Antal leveransdagar framgår i informationen om produkten samt i kassan. Avvikelser kan förekomma.
 

Leveransförseningar

Våra kunder informeras vanligtvis och om möjligt vid leveransförseningar. Det kan exempelvis bero på att en leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande gentemot Bolindo.se. Skulle en leveransförsening mot förmodan uppstå har kunden rätt att utan kostnad häva köpet. OBS! Detta gäller ej beställningsvaror och produkter som produceras efter kundens beställning. Då måste förseningen vara av betydande art.
 
Tänk på att inte boka in hantverkare innan ni mottagit och kontrollerat varan.
 

Transportskada

Om du vid mottagandet upptäcker att försändelsen är transportskadad, antingen på produkten eller på emballaget, måste du genast på plats till fraktbolagets chaufför eller ombud anmäla detta genom att notera skadan på fraktsedeln innan leveransen kvitteras. Om detta inte görs kan vi inte ersätta eventuella skador.
 
Anmäl därefter eventuell skada som uppkommit på varan direkt till Bolindo.se kundservice så hjälper vi dig med reklamationen. Skicka fotodokumentation på både förpackningen och själva produkten som skadats. Varken trasigt gods eller emballage får kasseras innan ni har fått vårt godkännande. Detsamma gäller för eventuella dolda skador som upptäckts på försändelsen. Skadan ber vi dig anmäla till oss inom sju (7) arbetsdagar från mottagandet av leveransen. Det är därför viktigt att du emballerar av och inspekterar dina produkter noggrant direkt efter att leveransen har utförts.
 
Om skada har uppstått så får du inte använda produkten utan du ska omgående kontakta vår kundservice via kundservice@bolindo.se. Det är också viktigt att du sparar emballaget så att skadan skall kunna besiktigas vid handläggning av skadeärendet. 
 
För företag gäller leveransvillkor DDU 022 "Fritt olossat angiven leveransadress".
 

Delad orderleverans

Vi tillämpar oftast samlad leverans men vid större beställningar kan det förekomma att ordern delas upp i flera leveranser om ordern innehåller varor från flera tillverkare/leverantörer. Vid frågor om delad leverans var vänlig och kontakta vår kundservice via kundservice@bolindo.se.
 

Ej mottagen order

Om du ej är anträffbar vid avlastning av din beställning debiteras du för de kostnader som uppstår. Detta gäller även paket som levereras till utlämningsställe och som ej har lösts ut. Du debiteras den ursprungliga fraktkostnaden och eventuellt även returkostnad för dess outlösta artiklar som gått i retur.
 

Ångerrätt & Garanti

Ångerrätt


Konsument
För privatpersoner tillämpar Bolindo.se Distans- och Hemförsäljningslagen samt Konsumentköplagen. Enligt Distans- och Hemförsäljningslagen har kunden alltid rätt att ångra sitt köp inom 14 dagar från mottagandet av varan och utan att behöva uppge någon speciell anledning. Vid åberopande av ångerrätt står du som kund för orderns ursprungliga fraktkostnad samt returfraktkostnaden.

Konsumenten ska efter skickat meddelande senast inom 14 dagar återsända varan/varorna (varorna behöver inte ha mottagits av bolindo.se inom fristen) på valfritt sätt och väl emballerade då konsumenten står risken för varan under returtransporten. Handlaren måste även ange fraktkostnader för olika alternativ i det fall dem säljer varor som inte kan returneras med vanliga postpaket, exempelvis pall, i annat fall kan handlaren bli tvungen att stå för dessa kostnader. Här kan man se exempel på fraktkostnader och för att boka frakt: skicka.dbschenker.com.

Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler innehåller ett antal bestämmelser som begränsar rätten att utnyttja ångerrätten. Bolindo.se uppmärksammar härmed Kunden att enligt 5 § gäller inte ångerrätt om avtalet avser: "en vara som skall tillverkas eller väsentligt ändras efter konsumentens särskilda önskemål eller som annars skall få en tydlig personlig prägel". Exempel är sådana varor som tillverkas efter beställning och kundanpassas efter kundens önskemål, dessa produkter benämns som Tillverkningsvara i butiken. Ångerrätten gäller ej vid avtal 11 § punkt 4 som avser: "för en vara som snabbt kan försämras eller bli för gammal". 

När kunden godkänner våra köpvillkor vid beställning, samtycker kunden till att Bolindo.se påbörjar fullgörandet av beställningen. Detta innebär att kunden inte har någon ångerrätt från och med den tidpunkt när produkten/produkterna som ovan nämnda exempel har påbörjats i produktion.
 
Ångerrätt 14 dagar gäller endast privatpersoner. Är du osäker på vilka varor som inte omfattas av ångerrätt och öppet köp ber vi dig kontakta vår kundservice på kundservice@bolindo.se.

Ladda ner konsumentverkets ångerblankett här. Tillgänglig i både PDF- och Wordformat.
 
Returer
Konsument
Vid åberopande av Ångerrätt gäller följande:
Meddela vår kundservice inom 14 dagar efter det att du har mottagit den vara/varor du vill returnera.
 
Ni har som kund rättighet att undersöka varan som ni har tagit emot innan beslut tas om eventuell retur. Undersökningen ska göras med försiktighet och ej mer omfattande än nödvändigt då varan ska returneras i väsentligen oförändrat skick. Varan ska returneras i originalförpackning. Varan ska också returneras komplett om inget annat blir överenskommet mellan Bolindo.se och kunden. Bolindo.se betalar inom 14 dagar från meddelande om ånger tillbaka fullständigt belopp avseende returnerad vara, dock ej den ursprungliga fraktkostnaden för ordern samt returfraktkostnaden (som kunden bokar in och själv betalar). Detta förutsätter att returnerad vara inkommit i retur och/eller att kund kan påvisa via kvitto att varan är återsänd.
 
Inga paket löses ut mot postförskott.
Vid åberopande av ångerrätt bekostar du som kund för den ursprungliga fraktkostnaden för ordern samt kostnaden samt hanteringen av returfrakten.
Vid retur från kund till Bolindo.se, står kunden för skador som kan uppstå under transporten eller om leveransen försvinner.

Bolindo.se kan komma att debitera kunden eventuell värdeminskning, med upp till 30% av varans värde, som uppkommer vid ej kompletta returer, bruten eller på annat sätt skadad originalförpackning, skadade varor, alternativt ej acceptera returen. Spara alltid följesedeln tills returen är godkänd av Bolindo.se.
 
Om du ej är anträffbar vid avlastning av din beställning debiteras du för de kostnader som uppstår. Detta gäller även paket som levereras till utlämningsställe och som ej har lösts ut. Du debiteras returkostnad för respektive produktgrupp för outlöst paket som gått i retur.

Här kan man se exempel på fraktkostnader och för att boka frakt: skicka.dbschenker.com.
 
Företag
I de fall som näringsidkare handlar hos Bolindo.se så tillämpas Köplagen. Returavdrag på 30 % av varans värde tillkommer utöver kostnad för den ursprungliga fraktkostnaden för ordern samt den returfrakt som kunden själv hanterar och bekostar.
 

Garantier


Garantier
Utöver de rättigheter du som konsument har genom Konsumentköplagen och Distans- och hemförsäljningslagen omfattas vissa varor av produktgaranti från leverantören. Vid fel som täcks av garantin ska varan repareras utan kostnad för dig. Kom ihåg att spara fakturan då den fungerar som garantibevis. Om betalning skett genom något av våra andra alternativ måste du istället spara kvittot som du får via e-post i samband med att din vara levereras, den fungerar i dessa fall som garantibevis. 
Utförliga garantivillkor medföljer varan. 

Reklamation
Om köparen påvisar att kvaliteten på levererat gods är felaktig i något hänseende ber vi kunden att kontakta vår kundservice så vi kan se till så att felet rättas till. Vid de fall där en vara byts ut åligger det köparen att returnera det felaktiga godset till säljaren. En retur som uppstår på grund av en reklamation bekostas av Bolindo.se. Boka inte hantverkare förrän ni har kontrollerat att rätt artiklar har levererats och att inga skador har uppstått under leveransen.
 
Vid eventuella synliga eller dolda skador behöver vi, om möjlighet finns, fotodokumentation på skadan. Vill ni genomföra en reklamation var vänlig kontakta vår kundservice på kundservice@bolindo.se.
 
Garantifrågor i övrigt anmäls till Bolindo.se
 
Skulle någon av de levererade varorna vara felaktiga ber vi dig kontakta vår kundservice så snart som möjligt, så att vi kan åtgärda felet. Felplockade och felaktiga varor får inte monteras, då anses köparen ha godkänt sin leverans. Detta gäller dock inte om omständigheter gör att det först vid montering går att se att varan ifråga är felplockad. Vid dessa fall kommer vi att åtgärda felet.

Bolindo.se följer gällande lag enligt nedan:
Konsumenten har rätt att reklamera en vara i tre år. Felet ska anmälas snarast eller så snart felet borde ha upptäckts. Att anmäla fel i varan inom två (2) månader anses alltid inom skälig tid. Bolindo.se måste bevisa i det fall felet inte varit ursprungligt de sex (6) första månaderna, därefter är det konsumenten som måste bevisa att felet varit där från början eller beror på ett produktionsfel. Konsumenten måste lämna meddelande om att varan är felaktig och hur den är felaktig eller att det föreligger dröjsmål på ett ändamålsenligt sätt. Konsumenten behöver inte ange vilka påföljder den vill göra direkt. Vid dröjsmål behöver konsumenten inte anmäla dröjsmål förrän varan har kommit fram. Det kan alltså dröja långt mer än två månader. Bolindo.se får inte ställa andra krav när det gäller fraktskador än att dessa ska anmälas inom skälig tid och så snart felet borde ha upptäckts. Bolindo.se kan däremot be konsumenten meddela fraktskador för att Bolindo.se ska kunna göra en reklamation mot leverantören. Bevis för att varan är köpt på ett visst ställa ska levereras, det är inte ett måste med ett kvitto eller en orderbekräftelse utan kan räcka med ett kontoutdrag från konsumenten. Vid en godkänd reklamation ska Bolindo.se stå för alla kostnader inklusive all frakt. Skulle konsumenten ha extra kostnader i samband men reklamationen som t.ex. bensinkostnader eller parkeringsavgifter ska även dessa återbetalas mot kvitto. Konsumenten är dock skyldig att begränsa sin skada. Avhjälpandet ska ske inom skälig tid. Bolindo.se och konsumenten har alltid rätt att laga eller omleverera en vara utan att behöva motivera detta. Fel av väsentlig betydelse kan konsumenten ha rätt att häva men småfel kan inte leda till en hävning. Dock kan man göra en avvägning i det enskilda fallet om vad som anses mest lämpligt och orsakar minst olägenhet för konsumenten och minst kostnad för handlaren. Konsumenten kan vid reklamation även kräva skadestånd oavsett om varan är omlevererad, lagad, nedsänkt i pris eller om köpet helt är hävt. Återigen måste konsumenten minska sin skada och även eventuella skador på annat genom att inte använda den felaktiga varan.

I det fall en konsument inte är tillfreds med hantering i ett ärende kan denne vända sig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) eller till EU-kommissionens onlineplattform för alternativ tvistlösning. Eventuell tvist ska lösas av antingen Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR).

Allmänna Reklamationsnämnden, www.arn.se
Box 174
101 23 Stockholm

ARN på andra språk: http://www.arn.se/other-languages/ EU ODR: http://ec.europa.eu/odr
 
Service och reparation
För service måste produkten skickas eller avlämnas på auktoriserad serviceverkstad. Kontakta vår kundservice för att få veta vilken verkstad som ska användas. 
Kvitto ska uppvisas vid inlämning hos verkstad.
 
Garanti gäller ej för:
Skador som uppstått på grund av felaktig eller utebliven service eller underhåll.
Skador som uppstått på grund av att bruksanvisningen inte har följts eller att produkten monterats felaktigt.
 
Garantitiden är normalt 1 år, vissa undantag kan förekomma.
Reparation under garantitiden är kostnadsfri. Skulle felet ej omfattas av garantin tillkommer kostnad för undersökning, eventuell frakt och reparation.
Utbyte eller reparation av vara innebär ej förlängning eller ny garantitid. 
 
Force Majeure
Bolindo.se anser sig vara befriade från underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet som beskrivs nedan. Detta gäller även om omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet.
Befriande omständigheter är bland annat åtgärder eller underlåtenhet från myndighet, ny eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, till exempel beslut om varningstexter, försäljningsförbud med mera eller en onormal nedgång i marknaden.
 
Tvist
Konsument
Vid eventuella tvister ska dessa avgöras av svensk domstol enligt svensk lag.
 
Företag
Tvister angående tolkningen eller tillämpningen av dessa allmänna villkor och därmed sammanhållande rättsförhållanden skall avgöras av skiljemän enligt svensk lag. Om vid tvist värdet av vad som yrkas uppenbart inte överstiger tio gånger det vid tiden för påkallande av skiljeförfarande gällande basbelopp enligt lagen (1962:381) om allmän försäkring skall tvisten avgöras av ensam skiljeman som på parts begäran utses av Stockholms Handelskammare.
 

Säkerhet

Sekretess, säkerhet och dataskyddsförordningen GDPR

I samband med registrering och beställning så uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress, e-post, telefonnummer och personnummer. Detta innebär att du godkänner att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. När du klickar på beställ på vår webshop eller när du anmäler dig som kund hos Bolindo.se godkänner du att Bolindo.se lagrar de uppgifter vi behöver för att kunna fullfölja din beställning.
 
Följande dataskyddspolicy gäller för Bolindo Group AB (org.nr. 556969-2428):
Bolindo Group AB tillhandahåller VVS-artiklar till hemmafixare och proffs via e-handel på www.bolindo.se. För att kunna hantera beställningar så registreras kundernas kontakt- och leveransuppgifter samt orderhistorik. Om inte kunden redan är registrerad användare hos oss så läggs det samtidigt med ordern automatiskt upp ett användarkonto. Då kan användarna sedan logga in och ändra sina kontaktuppgifter, se sina beställningar och själva avregistrera sig som användare. Dessa uppgifter såsom e-postadress samt mobilnummer används inte till något annat än att hantera order, leverans samt betalning. Uppgifterna måste därför skickas vidare till den leverantör som tillhandahåller beställd vara samt till vår betalningspartner Avarda. Uppgifterna lagras enligt bokföringslagen i sju år av professionella leverantörer av webbplatser i Sverige.
 
Eventuella klagomål angående vår hantering av uppgifter sker till Bolindo enligt nedan samt vid behov även till Dataskyddsinspektionen www.datainspektionen.se.
 
kundservice@bolindo.se
Bolindo Group AB

Anti-Spam policy/Cookies

Endast Bolindo.se har tillgång till dina uppgifter och lämnar inte ut några uppgifter utan ditt godkännande, med undantag från rättsliga ärenden.
Bolindo.se medverkar inte till att skicka så kallad SPAM. Som kund till oss kan du få e-post rörande er order, betalning eller annan kommunikation du initierat samt information, nyhetsbrev eller erbjudanden kring vår kundrelation.
E-postutskick från tredje part eller rörande varor eller tjänster som inte är direkt relaterade till vår verksamhet förekommer inte. Vid medlemsutskick kan du som kund enkelt avregistrera dig via en länk i e-postmeddelandet. Detta kan ske utan att du som kund måste göra en inloggning eller liknande.
 
En cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att spara på din dator. Cookies används på många webbplatser för att ge en besökare tillgång till olika funktioner. Informationen i en cookie är möjlig att använda för att följa en användares surfande.
 
Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om:
* att webbplatsen innehåller cookies
* vad dessa cookies används till
* hur cookies kan undvikas
 
Vi använder oss av sessions cookies för att rent tekniskt hålla reda på vad en användare gör på sidan, inloggning, lagt något i varukorgen osv.
Kort beskrivet så fungerar det så här: All information som skall stanna kvar mellan två sidladdningar måste på något sätt knytas till en viss användare. Detta görs genom att en unik nyckel lagras i en användarens webbläsare. När användaren laddar en ny sida så skickas nyckeln med till sidan och vi kan på så sätt komma fram till om användaren är inloggad och om denne har lagt något i varukorgen m.m.
Vi använder oss av cookies. Accepterar man inte cookies i sin webbläsare så kommer mycket av funktionaliteten på sidorna inte att fungera. Detta eftersom webbplatsen kommer tycka att det är en helt ny besökare för varje sidladdning!
Vill du inte acceptera cookies kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av cookies eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en cookie. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.
 

Copyright

Copyright © 2017 bolindo.se Allt material på vår hemsida (www.bolindo.se) är copyrightskyddat av Bolindo Group AB. Detta innebär att alla texter, bilder, layout och illustrationer är copyrightskyddade. För att använda material från vår hemsida krävs ett skriftligt tillstånd från Bolindo Group AB.
 
För att ansöka om tillstånd till att använda skyddat material, kontakta info@bolindo.se. Alla varumärken och bilder som omnämns eller visas på vår webbplats är copyrightskyddade och/eller varumärkesskyddade till respektive ägare.